Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσώρτσιλ για το Στάλιν

Ιούλης-Αύγουστος-Σεπτέμβρης 2002
 

Ο Τσώρτσιλ για το Στάλιν

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ομιλία-εκτίμηση του ΤΣΩΡΤΣΙΛ στη Βουλή των Λόρδων (28.12.1959) για την προσωπικότητα του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, με την ευκαιρία των 80 χρόνων απ' τη γέννησή του, η οποία έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα πολιτική σημασία, επειδή πρώτο, παρά τη φρασεολογία διακρίνεται για την αντικειμενικότητά της και ανταποκρίνεται στην ιστορική Αλήθεια, δεύτερο, προέρχεται από έναν σκληρό αντίπαλο και θανάσιμο εχθρό του κομμουνιστικού κινήματος και έναν αντικομμουνιστή του αναστήματος του Ουίνστον Τσώτσιλ, που όμως κατά τη διάρκεια του πολέμου και των συσκέψεων Γιάλτας-Τεχεράνης δήλωνε: «εγώ σηκώνομαι το πρωί και προσεύχομαι να είναι ο Στάλιν ζωντανός, υγιής. Μόνο ο Στάλιν θα σώσει τον κόσμο», και τρίτο έγινε το 1959 δηλ. σε μια χρονική περίοδο που η αντισταλινική-αντικομμουνιστική λασπολογική εκστρατεία προδοτικής ρεβιζιονιστικής φασιστικής ομάδας των Χρουστσόφ-Μικογιάν-Μπρέζνιεφ, κλπ. - πρακτόρων του διεθνούς ιμπεριαλισμού- σε βάρος του μεγάλου Στάλιν είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Η βαρύνουσα πολιτική σημασία αυτής της εκτίμησης συνίσταται στο ότι το μέγεθος της προσωπικότητας του Ιωσήφ Στάλιν δεν είναι δυνατό να αμφισβητείται ούτε από τους σοβαρότερους πολιτικούς αντιπάλους και ταξικούς εχθρούς.
«Το μεγάλο ευτύχημα για τη Ρωσία ήταν ότι στα χρόνια των δυσκολότατων δοκιμασιών επικεφαλής της χώρας ήταν ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ι.Β. Στάλιν. Ήταν ο πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα στη ρευστή και σκληρή εποχή της περιόδου εκείνης, στην οποία κύλησε η ζωή του.
Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολυμορφωμένος και ακατάβλητης ισχυρής θέλησης. Δριμύς, σκληρός και αμείλικτος συζητητής, σε σημείο που, παρά τη μαθητεία μου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, μου ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσω. Ο Στάλιν πριν απ' όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ακριβώς τον συνομιλητή του και να εκφράζει τη σκέψη του.
Τους λόγους του ο Στάλιν τους έγραφε μόνος του. Στα έργα του αντηχούσε πάντα η εκτελεστική δύναμη. Η δύναμη αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αναδείχτηκε σε ανεπανάληπτο ηγέτη των καθοδηγητών των κρατών όλων των εποχών και όλων των λαών.
Ο Στάλιν προξενούσε μεγαλειώδικη εντύπωση. Η επιρροή του στους ανθρώπους ήταν ακαταμάχητη. Όταν έμπαινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης της Γιάλτας όλοι εμείς σηκωνόμασταν όρθιοι σαμπώς να μας πρόσταζε κανείς και είναι αξιοπερίεργο και ανεξήγητο γιατί στεκόμασταν σε στάση προσοχής.
Διακατέχονταν από βαθιά, απαλλαγμένη από κάθε πανικό, λογική και συνετή σοφίας. Ήταν ανυπέρβλητος τεχνίτης να βρίσκει στις δύσκολες στιγμές διέξοδο και από τις πιο αδιέξοδες καταστάσεις. Επιπλέον ο Στάλιν στις πιο κρίσιμες στιγμές όπως και σε στιγμές θριάμβου ήταν το ίδιο συγκρατημένος και ποτέ δεν υπέκυψε σε φαντασιώσεις. Ήταν μια ασυνήθιστα πολυσύνθετη προσωπικότητα.
Ο Στάλιν δημιούργησε και καθυπόταξε μια τεράστια αυτοκρατορία. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με τη βοήθεια του ίδιου του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές να πολεμήσουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστές.
Ο Στάλιν υπήρξε ο μέγιστος, απαράμιλλος δικτάτορας, ο οποίος παρέλαβε τη Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε μια πυρηνική υπερδύναμη.
Όχι, ότι και να λένε γι' αυτόν, η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

5 σχόλια:

 1. ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ
  • Η Σοβιετική Ένωση 1923-1953 έλυσε πολύ μεγάλα προβλήματα και μιλάμε πριν 80 χρόνια που σημερινές δυτικές κοινωνίες δεν τα έχουν λύσει ούτε πρόκειται να τα λύσουν π.χ στις ΗΠΑ σήμερα το 2015 εκατομμύρια άνθρωποι κοιμούνται κάτω από γέφυρες και 40.000.000 είναι κάτω από το όριο φτώχειας
  Αντίθετα στην Σοβιετική Ένωση από την εποχή του Στάλιν είχαν λυθεί :
  1. -. Στέγη για όλους τους πολίτες
  2. Εργασία για όλους
  3. Παιδεία για όλους
  4. Πολιτισμός και ψυχαγωγία για όλους
  5. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο τον λαό
  6. Μια κοινωνία με ρυθμούς ανάπτυξης 16% ετησίως που καμία καπιταλιστική χώρα δεν έχει φτάσει αυτό το επίπεδο
  7. Είχε όλο τον λαό μαζί του γιατί τα όνειρά του τα έκανε πράξη
  • Επίσης καλλιέργησε στον Σοβιετικό λαό τις μεγάλες αρετές
  της αλληλεγγύης, αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας, άμιλλας
  και δικαιοσύνης για το γενικό καλό, στοιχείο που οι
  αρχαίοι Έλληνες το ονομάζουν αρετή.
  Έτσι ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης τον αγάπησε σαν πατέρα του, γιατί τους έκανε αφέντες στον τόπο τους οικοδομώντας ένα κοινωνικό σύστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλλευτές δίνοντας περηφάνια και αξιοπρέπεια στους Σοβιετικούς πολίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΤΡΟΦΗ Ας είναι «καλά» ο καπιταλισμός μας ταΐζει ψέματα, κουτοτροφή και ηλιθιήνη, για να μας μετατρέψει σε κοινούς βλάκες, που αντί να τα βάζουμε με το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται , ασχολούμαστε με την πιο πετυχημένη επανάσταση του 20 αιώνα που με τις κατακτήσεις της και την αίγλη της μέχρι το 1956 είχε πανικοβάλει την δύση. Βολεύει τον καπιταλισμό να δοξάζει τους αναθεωρητές-αποτυχημένους (Κρουτσώφ –Μπρεσνιεφ, Γκομπαρτώφ - Γέλτσιν του αντι να μεταρρυθμίσουν τον σοσιαλισμό ώστε να γίνει πιο ελκυστικός παγκοσμίως, τον κατέστρεψαν δημιουργώντας την νομενκλατούρα(Κάστα) στην την Σοβιετική Ένωση που οδήγησε στην παλινόρθωση του Καπιταλισμού. Διότι Κόρακας κορακιού δεν βγάζει μάτι. Έτσι με την πτώση αυτού του λοβοτομημένου υπαρκτού σοσιαλισμού το 1990 από τους διάφορους Αντισταλινικούς κυβερνήτες, και ανανεωτές της κακιάς ώρας που έριξαν το καράβι στα βράχια. Τώρα πλέον ο καπιταλισμός εδραιώθηκε παγκοσμίως με όλες τις συνέπειες για τους λαούς και την παγκόσμια ειρήνη. ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ πλέον στα δικαιώματα του λαού για πολλά χρόνια, με τα σύμφωνα σταθερότητας(λιτότητας) και τα μνημόνια-μνημόσυνα που εφαρμόζονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. H Ιστορία δικαίωσε τον Στάλιν που απογείωσε τον σοσιαλισμό, στο να συμπεριλαμβάνει το 1/3 της ανθρωπότητας και επέδρασε καταλυτικά στο να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον καπιταλισμό όπως , Δημοκρατικές ελευθερίες , δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες , εργατικά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δικαίωμα στην κατοικία, υγειονομική περίθαλψη κ.λ.π. Η Μεγαλοφυής συμμαχία του με τον Χίτλερ με την συμφωνία Ριμπεντροπ- Μολότωφ το 1938, απέτρεψε την συμμαχία του Ναζισμός , με την Αγγλική Αυτοκρατορία καί έστρεψε τον ένα εναντίον του άλλου, κερδίζοντας έτσι σημαντικό χρόνο για να προετοιμαστεί η Σοβιετική Ένωση για την ναζιστική επίθεση . .Είναι γνωστό στην παγκόσμια ιστορία αυτοκρατορίες και κράτη επιβίωσαν σε δύσκολες στιγμές τους Χάρι στην ευφυή διπλωματία που έστρεφε τον ένα εχθρό του εναντίον του άλλου αλίμονο αν κατηγορούν το Στάλιν γιατί ήταν εφυής. Είναι γνωστό επίσης ότι απο το 1936 η Αγγλία στήριξε την Γερμανία στο να προσαρτήσει την Τσεχοσλοβακία και Αυστρία παρά την αντίθεση της Σοβιετικής Ένωσης Τα γκούλαγκ πολύ σωστά έγινα για να τιμωρήσουν τους δοσίλογους και όσους στρατεύτηκαν στο πλευρό των Γερμανών κατα την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στην Ρωσία 1941-1944, δοσίλογους που έκαναν μεγάλες θηριωδίες κατά του Σοβιετικού λαού π.χ Τάταροι στην Κριμαία, Ουκρανοί φασίστε, Γεωργιανοί μισθοφόροι κ.λ.π. Αλίμονο άν οι συνεργάτες του εχθρού βραβεύονται όπως έγινε στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Η εποχή διακυβέρνησης του Στάλιν στην Σοβιετική Ένωση 1923-1953 είχε ασύλληπτες επιτυχίες, μια αντιγραφειοκρατική διοίκηση που επέτυχε η χώρα να έχει ρυθμούς ανάπτυξης 16% ετησίως 1932-1938 ένα ασύλληπτο Μάνασμεν την στιγμή που στον δυτικό κόσμο υπήρχε ανθρωπιστική καταστροφή με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς από την οικονομική κρίση του 1929 και τις αλλεπάλληλες πτωχεύσεις των χωρών της δύση, κρίση που ο καπιταλισμός έδωσε λύση επιβάλλοντας τον 2-ο παγκόσμιο πόλεμο. κάτι που κάνει και σήμερα με τους περιφερειακούς πολέμους που δημιουργεί .η επιβάλει για να βγει από την κρίση με αντίτιμο εκατομμύρια νεκρούς στο όνομα του κέρδους. . Ας αφήσουμε το καπιταλισμό που είναι ένα σάπιο σύστημα, που ζει με την την ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ εκμετάλλευση) ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και λύνει τα προβλήματα του με πόλεμους και αίμα , και ας αγωνιστούμε για τον κομμουνισμό που είναι η νιότη του κόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΤΡΟΦΗ «Ας είναι καλά ο καπιταλισμός» που μας ταΐζει ψέματα, κουτοτροφή και ηλιθιήνη, για να μας μετατρέψει σε κοινούς βλάκες, που αντί να τα βάζουμε με το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται και εχει οδηγήσει την ανθρωπότητα σε φτώχεια και αβεβαιότητα για το αύριο , συστημα και όπου το 1% του πληθυσμού κατέχει το 46% του παγκόσμιου πλούτου ασχολούμαστε με την πιο πετυχημένη επανάσταση του 20 αιώνα που με τις κατακτήσεις της και την αίγλη της μέχρι το 1956 είχε πανικοβάλει την δύση.
  Βολεύει τον καπιταλισμό να δοξάζει τους αναθεωρητές-αποτυχημένους (Κρουτσώφ - Γκομπαρτώφ - Γέλτσιν του αντι να μεταρρυθμίσουν τον σοσιαλισμό ώστε να γίνει πιο ελκυστικός παγκοσμίως, τον κατέστρεψαν δημιουργώντας την νομεκλατούρα (ηγετική κάστα) στην την Σοβιετική Ένωση που οδήγησε στην παλινόρθωση του Καπιταλισμού Είναι γνωστό όμως ότι Κόρακας κορακιού δεν βγάζει μάτι.
  Τώρα με την εδραίωση του καπιταλισμού ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ πλέον στα δικαιώματα του λαού για πολλά χρόνια, με την λιτότητα και τα μνημόνια-μνημόσυνα που εφαρμόζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ: Ο Στάλιν δημιούργησε και καθυπόταξε μια τεράστια αυτοκρατορία. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με τη βοήθεια του ίδιου του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές να πολεμήσουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστές.
  Ο Στάλιν υπήρξε ο μέγιστος, απαράμιλλος δικτάτορας, ο οποίος παρέλαβε τη Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε μια πυρηνική υπερδύναμη.
  Όχι, ότι και να λένε γι' αυτόν, η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

  ΑπάντησηΔιαγραφή