Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Ζαχαριάδης - ο ΠΡΩΤΟΣ αντιστασιακός της χώρας

Ιούλης-Αύγουστος-Σεπτέμβρης 2002 

Ο επισκέπτης οποιουδήποτε Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης απ' τη Βίνιανη ως τους Κορυσχάδες κλπ. θα διαπιστώσει ότι απ' όλα απουσιάζει η μεγάλη ηγετική επαναστατική φυσιογνωμία του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ -που στη πραγματικότητα υπήρξε ο ΠΡΩΤΟΣ Αντιστασιακός του τόπου- ενώ αντίθετα είναι παντού αναρτημένη η φωτογραφία του συνεργάτη των ιταλο-γερμανών φασιστών Ναπολέοντα Ζέρβα αρχηγού του ΕΔΕΣ.
Τόσο η απουσία φωτογραφίας του Νίκου Ζαχαριάδη, πρώτου αντιστασιακού της χώρας, όσο και η ανάρτηση φωτογραφιών του Ζέρβα στα διάφορα Μουσεία της Εθνικής Αντίστασης είναι έργο των ντόπιων χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών ηγετών («Κ»ΚΕ-Συνασπισμού) των αντιστασιακών οργανώσεων ΠΕΑΕΑ-ΠΣΕΑΕΑ-ΠΟΑΟΕΑ.
Ο Νίκος Ζαχαριάδης υπήρξε ιστορικά πράγματι ο ΠΡΩΤΟΣ Αντιστασιακός του τόπου όσο κι αν αυτό δεν είναι γνωστό ή εκ πρώτης όψεως φαίνεται «παράδοξο». Σε ΠΡΩΤΟ Αντιστασιακό της χώρας αναδεικνύουν τον ήρωα δεσμώτη του μοναρχοφασισμού ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ: πρώτο, το 1ο ανοιχτό ιστορικό γράμμα του '40 που καθορίζει ορθά το χαρακτήρα του πολέμου ως εθνικοαπελευθερωτικού απ' την  πλευρά της Ελλάδας και καλεί το λαό να πολεμήσει τους ιταλούς φασίστες επιδρομείς, και δεύτερο, η παράδοσή του στους γερμανούς ναζιφασίστες κατακτητές, απ' τους ντόπιους μοναρχοφασίστες το 1941 και η μεταφορά και κράτησή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, στο οποίο έμεινε ως την απελευθέρωσή του το Μάη του '45 και την επιστροφή του στην Ελλάδα στα τέλη του ίδιου μήνα.
Οι ντόπιοι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-Συνασπισμού δεν είναι μόνο προδότες των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού αλλά και προδότες της ΜΟΝΗΣ ιστορικά υπάρχουσας Εθνικής Αντίστασης -της ΕΑΜο-ΕΛΑΣίτικης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- γιατί αναγνώρισαν και προβάλλουν σήμερα -διαστρεβλώνοντας προκλητικά και κατάφορα την ιστορική Αλήθεια- σαν «Εθνική Αντίσταση»(!) την προδοτική δράση του συνεργάτη των ιταλο-γερμανών κατακτητών Ζέρβα, η συνεργασία του οποίου με τους κατακτητές -πέρα απ' τις γνωστές καταγγελίες των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ- τεκμηριώνεται όχι μόνο στα βιβλία κομμουνιστών-αριστερών γενικά που γνώρισαν από κοντά τον προδοτικό ρόλο του Ζέρβα (Τζουμερκιώτης, κλπ.) αλλά και απ' την μεταπολεμική έρευνα των γερμανικών Αρχείων που αποκαλύπτουν τον προδοτικό ρόλο του Ν. Ζέρβα (Π. Ενεπεκίδης: «Η Ελληνική Αντίστασις 19141-1944»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου